"Geeks on Wheels" on üritus, mille raames Microsofti Partnertudengid ja MUG.ee liikmed veerevad kohale Eesti erinevatesse koolidesse ning tutvustavad kõige uuemaid ja vingemaid tehnoloogiaid.

laupäev, 4. oktoober 2014

Sügis 2014 tuur on selleks korraks läbi

Tere,

Selle sügisene Geeks on Wheels´i tuuri meeskond pakib oma asjad kokku ning läheb puhkama. Kogu meeskonna eest võin öelda, et saime väga vinge kogemuse.

Nädala jooksul nägime kuut väga erinevat Eesti kooli, kohtusime tublide lastega ning loodame, et nii mitmeidki neid näeme tulevastel aastatel oma kooli koridorides ITd õppimas.

Suur tänu kõikidele sponsoritele! Ilma teieta ei oleks nohikud saanud oma teadmisi edasi anda nii suurele hulgale noortele.

Näeme juba kevadel,
Liisi

Meie vinge meeskond


neljapäev, 2. oktoober 2014

Põlva Ühisgümnaasium


Hei-hei!
Minu nimi on Arnold. Kohapeal ma jälgisin, et aulas Xboxi ja demolaua taga oleks kõik korras ning asendasin vajadusel puudujaid. Viimane ei tulnud mul väga hästi välja, sest pidevalt jäi kõlama fraas: „Kui Arnold demolauda jõudis, oli Jürgen sealt juba ammu kadunud.“
Tuuri viimasel päeval käisime me Põlva Ühisgümnaasiumis. Sinna viis Lõuna-Eestile kohaselt väga künklik ning kurviline tee, mis tegi sõidu eriti lõbusaks. Muidugi pani ka kõiki ahhetama võrratu vaade loodusesse, mida kaunistas päikesetõus ja udu.
Peale veidikest GPS-iga võitlemist, jõudsime me kooli ja pakkisime asjad kiiresti lahti. Siis rääkisime õpilastele, kes neid külastavad nohikud on ning päev läks edasi juba libedalt. Kuna tegemist oli viimase päevaga, olid kõik juba enda rolliga sina peal.
Päev kulmineerus Skype in the Classroom koolitusega õpetajatele. Seal osalesid õpetajad kõikidest koolidest, keda me külastasime ning samuti ka liitus meiega Tallinna Skype kontor. Osalejaid oli nii palju, et koolitust pidime läbi viima kaks korda järjest, et kõik saaksid ikka asjast osa.
Viimane päev tekitas kõigis kurbe emotsioone, sest kõigil oli kahju, et ülimalt lahe tuur sai läbi ning kõik peavad jätkama oma igapäevaste tegemistega. Meeskonnale lohutuseks, veerevad kevadel nohikud jälle.
Arnold

teisipäev, 30. september 2014

Tõrva Gümnassium

Kuidas saada vaikseks 30 pealine 9. Klass? Esita klassi ees proge-nali, mis sinu arvates on nii hea, et selle kohta peaks guinessi rekordite raamatus eraldi peatükk olema. Seejärel püüa naljast mitte aru saanud inimesi ergutada veel kahe järgneva samas stiilis naljaga, kuni klass on jäänud haudvaikseks. 

Mina olen Enelin ja Geeksil olen programmeerimislabori juhendaja. Olen eelmainitud naljateooriat korduvalt katsetanud. Töötab kahtlemata. Oleme jõudnud oma tuuriga eelviimasesse kooli, Tõrva Gümnaasiumisse. Sättisime juba eile õhtul ennast siia mugavalt sisse. Täna hommikul võeti meid vastu erilise soojusega. Armsad kooli kokad olid oma väärtuslikust uneajast valmistanud meile lauatäie suurepärast hommikusööki. Lauast lahkudes olid kõigil pudrubeebid (tsiteerides Keidyt) kõhus ning kriips kõrvuni. 

Suurepärase hommiku jätkuks möödus päev tõeliselt arukate ning lõbusate noorte seltsis. Ei jäänud kauaks saladuseks selle positiivsuse allikas – alati särav ning ilmselgelt oma tööd suure armastusega teev õppealajuhataja. Pean tunnistama, et pidevalt suurenev füüsiline väsimus saab tasakaalustatud selle südantsoojendava tundega, mida iga külastatav kool meile jätab. 

Täna lähen magama mõnusas ootuses – homme ootab ees meie tuuri grand finale Põlva Ühisgümnaasimis.

Enelin

Elva Gümnaasium

Hei!

Nagu olete ehk juba aru saanud, siis katsume igal tuuripäeval tuua oma lugejateni erinevate meeskonnaliikmete päevaemotsioonid ja -meenutused, et kõigil oleks võrdne võimalus oma mõtteid jagada ning Teie meiega paremini tuttavaks saaksite.

Mina olen Kelly, sellel tuuril päris esimest korda ning vastutav filmimise ja videode kokku monteerimise eest, samuti ametis fotode tegemise ja nende sorteerimisega Facebooki ning muudesse meediakanalitesse.  

Geekside (sinine) esmaspäev on peagi seljatatud ning ühtlasi algas tuuri II pool. Seekord võtsime nohikutega ette teekonna Lõuna-Eestisse juba pühapäeva õhtul, et hommikust uneaega natukenegi pikemaks venitada. Juhtus aga see, et suutsime üksteist Tartu linna vahele autodega ära kaotada ning Elvas vale kooli ette seisma jääda, mistõttu jõudsime kooli väikese hilinemisega. Kuid sellest polnud hullu - õpilased olid mõistvad ning üsna pea saime kogu oma tehnika püsti ja tööle rakendada.

Usun, et päev möödus üldjoontes kõigil hästi. Laborid toimisid nii kuis tarvis (vähemalt minu kaamerasilma läbi), Liisi ja Keidy intervjuuerisid usinasti kooliõpilasi ning juttu sai tehtud ka kohaliku lehega. Xbox köitis nagu alati väikesed tantsutüdrukuid ja -poisse, kes võistlusele end registreerida ei julenud, see tantsis oma nn. aulatunni ajast enamuse. Tegu on tõeliselt fenomenaalse seadeldisega - pole näinud veel nende nelja päeva jooksul hetke, mil tantsupõrand enam kui mõnikend sekundit inimtühi püsiks, tavaliselt tekib tantsuvihtujatest järjekordki. 

Paralleele võiks tõmmata demolaua kuningate Dell XPS 18 ning Apple iPad Air-iga, mis käivad järjepidevalt õpilaste seas käest-kätte ja puuritakse silmadega suisa et lõhki. :)

Hetkel seame end üheskoos filmi vaadates unele Tõrva Gümnaasiumis, kus ühtekokku veedame 2 järgmist ööd. Argh, ei suuda ära oodata, mil hommikul korralikult putru kõik sööma saame minna- ränduriks olemise võlud, eksole. ;)


Kuulmiseni,
Kelly